Plantem raves i pastanagues

Per començar val la pena saber que tan les pastanagues com els raves són cultius que es poden sembrar i anar consumint gairebé tot l’any. És interessant tenir-ho en compte quan trobem poca oferta de planter, això passa els mesos que solen haver-hi les temperatures més baixes, i d’aquesta manera poder disposar de més varietat d’hortalisses al nostre hort urbà.

ELS RAVES:

Els rabanets són hortalisses que solen tenir un creixement força ràpid i necessiten de poques atencions. En funció de la varietat que plantem podrem consumir-les a partir del primer mes o haurem de necessitar d’unes setmanes més, abans de fer-ne la recol.lecció. És interessant llegir les recomanacions del producte, on s’especifica la varietat de rave i els consells a tenir present.
Agafem les llavors i les dipositem a discreció o bé en fileres al substrat, procurant no enterrar-les gaire i regar-les lleugerament per iniciar el procés de germinació.
Pocs dies més tard germinaran i llavors haurem d’aclarir les plantes per tal que guardin distància i no competeixin entre elles cosa que faria que els raves acabessin sent massa petits.

 

LES PASTANAGUES:

La pastanaga és un altre cultiu que accepta ser plantada gairebé tot l’any i només es veuria afectada en el cas de fortes gelades que acabarien malmetent la planta.
Aquestes, a diferència dels raves, tenen un cicle de cultiu força llarg, això vol dir que un cop plantades, caldrà esperar uns 3 o 4 mesos abans de fer -ne la recol.lecció. No passa res perquè això no vol pas dir que hagim de tenir la taula de cultiu aturada donat que és una bona estratègia plantar pastanagues conjuntament amb altres hortalisses com ara enciams, raves, cebes, alguna col si ens en anem a temporades més fredes o tomàquets, carbassons, cogombres,… si es va acostant el bon temps.
Seria bo tenir present a l’hora de plantar pastanagues que convé disposar d’un recipient una mica profund per tal que aquestes puguin acabar tenint una mida acceptable. Si disposeu d’una taula de cultiu de l’Hort a Casa i hi teniu incorporat un mòdul de jardinera, seria aquest el millor lloc per a sembrar-les

 

Tal i com hem fet amb els raves, podem plantar la llavor a discreció o en fileres i un cop germinin caldrà aclarir-les per poder garantir que cada planta té el seu espai per poder desenvolupar-se en condicions.