LES ERUGUES ENS VISITEN!

Una taula de cultiu és un ecosistema on conviuen espècies diferents. Amb il·lusió plantem enciams, cebes, bledes, cols… i un cop la feina feta només hem d’esperar que arribi el dia de la collita, si hem estat previsors i hem anat regant per fer viure totes les plantes.

ATENCIÓ QUE PODEM TENIR ALGUNA VISITA QUE NO ESPEREM!

És possible però, que en alguna ocasió ens visitin els animals (erugues, cucs, pugons,…) i que si no estem al cas o no les tractem des de bon principi poden acabar invadint les nostres hortalisses i deteriorar-les o consumir-les abans que ho fem nosaltres.

No és cap problema i és llei de vida, per això una de les tasques a fer cada dia és dedicar uns minuts a observar els nostres cultius i, en cas de veure’n algun senyal, com que ens n’adonarem aviat, podem recórrer a eliminar-les manualment. És així de senzill i gratificant perquè un cop feta la intervenció no caldrà que fem cap altra cosa que no sigui…. estar atents durant uns dies.

QUÈ ES POT FER PER NO TENIR-NE?

D’entrada no hi ha cap fórmula màgica i ningú no se n’escapa un dia o un altre.

Tingueu present que si les hortalisses creixen fortes i sanes i això es deu al fet d’haver tingut cura de tenir-les en un bon substrat es pot arribar a minimitzar els efectes destructius dels animalons que s’hi han instal·lat sense miraments. El reg adequat i mantenir el substrat esponjós també hi poden ajudar.

Endavant i …. bona “cacera”!